Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Majonézes sárgarépasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Uzsonna, Böjt, Buli, Húsvét, Főtt, Sós, Édes, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny, Tizórai gyerekeknek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
40 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy zöldséggyalun legyaluljuk. Ízlés szerint hagyjuk nyersen vagy forrásban lévő, sós vízben főzzük egy-két percig. Ekkor lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, ízesítve a zúzott fokhagymával. Végül forgassuk össze a sárgarépával és a vékonyra karikázott újhagymával. Hűtsük be, majd finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Rozskenyérrel önmagában is finom, de illik bármilyen büféasztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)