A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes ... tovább
A zöldségeket reszeljük le és a felforrósított vajon pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és addig kevergessük, amíg a liszt nyers színét elveszti. Ekkor öntsük fel a sörrel, a csirkehúsalaplével. Fűszerezzük meg és főzzük ... tovább
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd késfok vastagságúra nyújtjuk. Lekenjük a felvert tojással és sávosan megszórjuk a magokkal. Derelyevágóval rombuszokra vágjuk. 160 fokra előmelegített sütőben negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal ... tovább
A lehetőleg hosszúkás, vékony burgonyákat megtisztítjuk, majd spirálvágóval (TV reklámokban, ill. piacokon látható, kapható) végigvágjuk és bőven sózott vízbe áztatjuk. Egy óra múlva alaposan lecsepegtetjük. 130 fokos, bő ... tovább
Az élesztőt, egy deci langyos tejben, a cukorral és evőkanálnyi liszttel elkeverve felfuttatjuk. A lisztből kupacot formázunk és a közepébe gödröt ásunk, a gödörbe öntjük az élesztős tejet, az olajat, beledobjuk a tojás ... tovább
Zsírt serpenyőbe tesszük, kis lángon felolvasztjuk, majd a kolbászokat belehelyezzük. A zsiradék éppen lepje el a kolbászt. Kis lángon 20 percig rotyogtatjuk, majd 10 percig, nagy lángon sütjük, esetleg egyszer megfordítjuk. ... tovább
A sült tököt a héjából kikaparva, a mézzel és a citromlével ízesítve botmixerrel áttörjük, majd a mazsolát belekeverjük. A palacsinták közepére kenjük a tökös masszát, majd a két szélét behajtva feltekerjük. A diót ... tovább
A tésztával béleljünk ki egy tepsit, de úgy hogy pereme is legyen. Reszeljük le a tököt és keverjük el a félkarikára vágott póréval. Terítsük egyenletesen a tésztára. Keverjük el a tojásokat a tejszínben, hozzáadva a ... tovább
A lisztet, a sóval, a vajjal és a cukorral morzsoljuk el , majd a 3 tojássárgájával és a tejföllel gyúrjuk tésztává. Fóliába tekerve, tartsuk hűtőben, egy órát. Vágjuk szét kétharmad-egyharmad arányban, majd a nagyobbik részt ... tovább