Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Farsang, Szilveszter, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Hideg, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
15 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 teáskanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal bekent alufólia lapra fektetjük. A hússzeletet megborsozzuk és rákenjük a vajjal habosra kevert juhtúrót. Beborítjuk a spenótlevelekkel és bejgliszerűen feltekerjük. Kívülről is borsozzuk, sózzuk, a belsejére azért nem írtam sót, mert a juhtúró is sós. Bekenjük olajjal és a fóliát rátekerjük, majd a két végét szaloncukorszerűen becsavarjuk. Nem baj ha nem túl szoros a fólia, hogy a keletkező gőz ne vesse szét. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk és a hústekercset 200 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát sütjük. A végén a fóliát széthajtva kevés olajjal megkenjük és pirosra sütjük.
Szeletelés előtt kicsit pihentessük.
Melegen burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínáljuk, ha hidegen vékonyra szeleteljük franciasalátát adhatunk mellé.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)