Spenóttal és juhtúróval töltött pulykamell
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
30 dkg
spenót |
18 |
2.3 |
0.3 |
1.8 |
6.3 |
0 |
15 dkg
juhtúró |
283 |
18.2 |
21.1 |
3 |
0 |
12 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
3 teáskanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gondosan megmosott, lerázott spenótot egy teáskanál vajon addig pároljuk, amíg összeesik, víz nem kell alá, elég ami a leveleken marad. Kihűtjük. A pulykamellet egy nagy szeletté vágjuk és fólia alatt, vékonyra verjük. Olajjal bekent alufólia lapra fektetjük. A hússzeletet megborsozzuk és rákenjük a vajjal habosra kevert juhtúrót. Beborítjuk a spenótlevelekkel és bejgliszerűen feltekerjük. Kívülről is borsozzuk, sózzuk, a belsejére azért nem írtam sót, mert a juhtúró is sós. Bekenjük olajjal és a fóliát rátekerjük, majd a két végét szaloncukorszerűen becsavarjuk. Nem baj ha nem túl szoros a fólia, hogy a keletkező gőz ne vesse szét. Tepsibe ujjnyi vizet öntünk és a hústekercset 200 fokra előmelegített sütőben háromnegyed órát sütjük. A végén a fóliát széthajtva kevés olajjal megkenjük és pirosra sütjük.
Szeletelés előtt kicsit pihentessük.
Melegen burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínáljuk, ha hidegen vékonyra szeleteljük franciasalátát adhatunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)