Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sörös sajtleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Szilveszter, Farsang, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
25 dkg cheddar sajt 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
7 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket reszeljük le és a felforrósított vajon pároljuk meg. Szórjuk rá a lisztet és addig kevergessük, amíg a liszt nyers színét elveszti. Ekkor öntsük fel a sörrel, a csirkehúsalaplével. Fűszerezzük meg és főzzük puhára a zöldségeket. Botmixerrel zúzzuk össze, majd öntsük bele a tejszínt és szórjuk bele a reszelt sajtot. Kevergetve főzzük, amíg a sajt elolvad.
Forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)