A tojások sárgáját a cukorral, a citrom lereszelt héjával és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét, a csipet sóval, kemény habbá verjük. A lisztből egy evőkanálnyit félreteszünk, a többit, a sütőporral ... tovább
Kevés langyos, cukros tejben futtassuk fel az élesztőt, öntsük a liszt közepébe, majd dagasszuk össze a tojássárgájával, a cukorral, a sóval, a langyos vajjal és annyi tejjel, hogy puha tésztát kapjunk. Letakarva, meleg helyen ... tovább
A vörösborban félpuhára főzzük az aszalt szilvát, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A pulykamellszeleteket gyengéden kiverjük, sóval, borssal meghintjük és az egyik szélükre téve az aszalt szilvát feltekerjük. Körbekötjük vagy ... tovább
A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet ... tovább
Keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliakivonatot és a villával összetört banánokat és krémmé dolgozzuk. Szitáljuk össze a liszttel, a sütőporral, a kakaóval, a sóval és a fűszerekkel. Olvasszuk fel ... tovább
A zsír felén megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, majd rádobjuk, az apró kockára vágott paprikát, fokhagymát és paradicsomot. Zsírjára sütjük, a lángról levesszük. A zsír másik felében, a kis kockára vágott májat ... tovább
A libahúst sóval, borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon, mindkét oldalát átsütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékon megpirítjuk a felkockázott zöldségeket és a gombát. Felöntjük a borral, a libahúst ... tovább
Kikeverjük a tejfölt a citrom levével, a lereszelt héjával és a kétféle cukorral. Beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot. A babapiskóta felével, kibélelünk, egy megfelelő méretű tálat. A krém felét rásimítjuk, majd ... tovább
A hájat, 2 óráig, hideg vízben áztatjuk, megtöröljük, lehúzzuk a hártyáját, daraboljuk és daráljuk. 50 dkg hájat kb. 15 dkg liszttel összegyúrunk és 20 percre hűtőbe tesszük, hogy nyújtható legyen.
Az egy kg szitált lisztbe ... tovább
A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább