Aszalt szilvás pulykamell vörösboros mártásban
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
5 dl
száraz vörösbor |
? |
? |
? |
? |
0 |
0 |
20 dkg
aszalt szilva |
219 |
2.3 |
0.6 |
47.4 |
5 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A vörösborban félpuhára főzzük az aszalt szilvát, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A pulykamellszeleteket gyengéden kiverjük, sóval, borssal meghintjük és az egyik szélükre téve az aszalt szilvát feltekerjük. Körbekötjük vagy megtűzzük. A felmelegített olajban körbesütjük, közben mellészórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Végül fedő alatt, mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, a végéra süssük zsírjára. Tegyük félre a pulykatekercseket és a zsiradékban barnítsuk meg a mézet és öntsük fel a szilva főzésénél használt borral, dobjunk bele egy ág rozmaringot és forraljuk be a harmadára. Botmixerrel törjük simára és keverjük bele a hideg vajat.
A ferdén felszeletelt tekercsek mellé tálaljuk.
Hercegnőburgonyát adhatunk mellé köretnek.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)