Aszalt szilvás pulykamell vörösboros mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A vörösborban félpuhára főzzük az aszalt szilvát, majd lecsepegtetve, félre tesszük. A pulykamellszeleteket gyengéden kiverjük, sóval, borssal meghintjük és az egyik szélükre téve az aszalt szilvát feltekerjük. Körbekötjük vagy megtűzzük. A felmelegített olajban körbesütjük, közben mellészórjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Végül fedő alatt, mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, a végéra süssük zsírjára. Tegyük félre a pulykatekercseket és a zsiradékban barnítsuk meg a mézet és öntsük fel a szilva főzésénél használt borral, dobjunk bele egy ág rozmaringot és forraljuk be a harmadára. Botmixerrel törjük simára és keverjük bele a hideg vajat. A ferdén felszeletelt tekercsek mellé tálaljuk. Hercegnőburgonyát adhatunk mellé köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||