Baconos-zsályás pulykafonat
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
pulykamell |
106 |
24.1 |
9.5 |
1 |
0 |
60 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 teáskanál
zsálya |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A pulykamellet úgy szeleteljük fel, hogy mindegyik szeletből, három, minél hosszabb, ujjnyi vastag rudat tudjunk vágni, de az egyik végét ne vágjuk át teljesen. A húst sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a zsályát, ha friss levelet használunk terítsük rá. Minden rúdra fektessünk egy-egy baconszeletet és fonjuk össze a húst a szokásos hármasfonással, majd a szabad véget tűzzük meg. A felhevített olaj-vaj keveréken, süssük elő, a szeleteket, majd tegyük tepsibe. Forraljuk fel a bort a sütőzsiradékkal, majd öntsük a húsra. Fedjük le szorosan alufóliával és tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe. Fél óra múlva, a fóliát vegyük le, a hőt emeljük 180 fokra. A mellet, a szaftjával locsolgatva, süssük pirosra.
Párolt rizzsel és zöldséggel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)