Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Holland pecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1.2 kg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szépen megformázott borjúcombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített vajon, körben elősütjük. Római tálba tesszük, a sütőzsiradékkal együtt és a babérleveleket mellé dobjuk. Annyi tejjel, melyben elkevertük a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, öntjük fel, amennyi, majd nem ellepi. Hideg sütőbe tesszük, majd 160 fokon másfél órát pároljuk. Felszeletelve, a saját szaftjával leöntve, főtt burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)