Mustáros tejfölben párolt tarja
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 evőkanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
60 dkg
tarja |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
72 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felszeletelt tarja szélét bevagdossuk és kiverjük. sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon, hirtelen pirosra sütjük. Kivesszük és a zsiradék felét tepsibe öntjük. A zúzott fokhagymával és a mustárral elkevert tejföl felét a tepsibe simítjuk és a hússzeleteke ráfektetjük. A maradék tejfölös keveréket és a zsiradékot ráöntjük. 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt, 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét megpirítjuk.
Héjában sült burgonyával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)