Holland pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A szépen megformázott borjúcombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített vajon, körben elősütjük. Római tálba tesszük, a sütőzsiradékkal együtt és a babérleveleket mellé dobjuk. Annyi tejjel, melyben elkevertük a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, öntjük fel, amennyi, majd nem ellepi. Hideg sütőbe tesszük, majd 160 fokon másfél órát pároljuk. Felszeletelve, a saját szaftjával leöntve, főtt burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||