Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros sertésszűz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Göngyölt, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Édes, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg szűzpecsenye 163 21 8.1 0.4 0 68
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 csipet fahéj 0 0 0 0 0 0
2 adag olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 evőkanál almalé 100%-os 30 0.4 0.4 7 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szűzpecsenyét tisztítsuk meg a hártyáitól, majd dörzsöljük be az olajból, a fűszerkeverékből, a fahéjból és a sóból és borsból készült pácba. Tekerjük be a a baconba és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe. 15 percig süssük, ekkor ecseteljük be a cukorból és az almaléből készített mártásba és süssük még 10 percet.
Ferdén, szeletekre vágva tálaljuk.
Burgonya pürét és őszi barack befőttet tálaljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)