Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Ünnep:

Böjt
(487 db)

Narancsos lazac

Az egyik narancs levét kifacsarjuk, a másikat meghámozzuk és kifilézzük. 4 alufólia lapot előkészítünk, ráhelyezzük a sózott borsozott lazacfiléket, a filékre halmozzuk a narancsgerezdeket és ráöntjük a narancslevet. A ... tovább

Narancsos reteksaláta

A retket meghámozzuk és finom csíkokra szeljük. A lilahagymát kis kockákra vágjuk. A narancsot kifilézzük, majd apróra daraboljuk. Az öntet hozzávalóit mártássá keverjük és a salátával összeforgatjuk. Tálalás előtt a ... tovább

Nizzai saláta

A burgonyát, a zöldbabot és a tojást megfőzzük. A tonhalból, saját levében készült konzervet vagy kevés olajban sültet, használjunk. A finomra aprított zöldfűszerekből, a zúzott fokhagymából, az olajból, az ecetből és a ... tovább

Norvég lazactatár

A finomra vágott halhúst a fűszerekkel jól átkeverjük és ha szükséges utófűszerezzük. Előkészített formába nyomkodjuk, ez lehet egy kimosott májkrémes konzerv is, majd salátával díszítve tálaljuk. Kiporciózva rakjuk ... tovább

Nudli, párolt savanyúkáposztával

A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi ... tovább

Nyers gombasaláta

A megtisztított gombát vékonyan szeleteljük fel és forgassuk össze a fűszerekkel és a citrom kicsavart levével. Letakarva tegyük hűtőbe. Három óra múlva csepegtessük le, a levét tegyük félre. A mustárból, a tejszínből és az ... tovább

Olajbogyós surimi saláta

A tenyérrel megnyomott fokhagymát a vajon megsütjük, de mielőtt megbarnulna, kivesszük. Nagylángon a vajban a surimit, néhány perc alatt átsütjük és lecsepegtetve félretesszük. Közben a tojást keményre főzzük. Az ujjnyi darabokra ... tovább

Olaszos marinált zöldségek

A megtisztított sárgarépát ferdén, vékonyra szeljük. A zellerszárak felkarikázzuk, a lilahagymát finomra vágjuk. a brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük. Az articsóka konzervet szeletekre vágjuk. Megfelelő méretű edényben ... tovább

Pácolt brie

A fűszereket és az olaj harmadát öntsük mixerbe, keverjük simára. A sajtokat a méretüktől függően vágjuk félbe vagy harmadba. A sajtok mindkét oldalát kenjük meg a turmixolt páccal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük dobozba és ... tovább

Pácolt lazacfilé, avagy gravlax

A lazacfilét bőrével lefelé deszkára terítjük, majd kézzel óvatosan áttapintva, a szálkákat kihúzzuk. A fűszerkeverékből keveset pácolóedénybe szórunk, majd a halfiléket ráterítjük. Ismét fűszersó, majd a bőrével ... tovább