Nudli, párolt savanyúkáposztával
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
40 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
2 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
4 evőkanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi darabokra vágva, bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a forró vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot leitatva tálaljuk.
Dús szaftú húsok, pecsenyék mellé illő köret.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)