Káposztás sztrapacska
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 teáskanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
50 dkg
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
15 dkg
füstölt szalonna |
696 |
9 |
73 |
0 |
0 |
105 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
25 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
60 dkg
savanyúkáposzta |
20 |
1.1 |
0.2 |
3.4 |
2.1 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából a pörcöt kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A szalonna zsírjának egy részével átkeverjük és félretesszük. A maradék zsíron, a rövidebb szálakra vágott káposztát átpároljuk, majd pirítani kezdjük, közben borsozzuk, esetleg sózzuk. A pirítás vége felé, belekeverjük a cukrot, ettől szép színt kap. Végül összeforgatjuk a tésztával és a szalonnapörccel. Serpenyőben átmelegítjük vagy sütőben átsütjük. Nem baj, ha kicsit odakap, csak jobb íze lesz.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)