Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás sztrapacska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
15 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát nyersen lereszeljük, megsózzuk és liszttel, tojással összekeverve, galuska sűrűségű tésztát készítünk. A szalonnát, apró kockára vágva kisütjük. A zsírjából a pörcöt kivesszük. Bő, sós vízben kifőzzük a tésztát. A szalonna zsírjának egy részével átkeverjük és félretesszük. A maradék zsíron, a rövidebb szálakra vágott káposztát átpároljuk, majd pirítani kezdjük, közben borsozzuk, esetleg sózzuk. A pirítás vége felé, belekeverjük a cukrot, ettől szép színt kap. Végül összeforgatjuk a tésztával és a szalonnapörccel. Serpenyőben átmelegítjük vagy sütőben átsütjük. Nem baj, ha kicsit odakap, csak jobb íze lesz.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)