Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros tojáspaprikás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Sörözés, borozás, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 adag tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg és vágjuk gerezdekre. A forró olajban pirítsuk meg, a finomra vágott hagymát, közben sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint. Szórjuk meg a paprikával. Öntsük fel kevéske vízzel és pároljuk puhára. Keverjük bele a mustárt és a tejfölt, majd forgassuk hozzá a tojásdarabokat. Ha összeforrt, párolt rizzsel, adjuk asztalra.
Laktató böjti vagy vegetáriánus étel.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)