Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős tojás curry

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hústalan feltétek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Böjt, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Tojás, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 késhegynyi kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 szem kardamom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon pattogtassuk ki a fűszermagokat. Keverjük hozzá a finomra vágott hagymát és kevergetve pirítsuk meg. Dobjuk rá a felnegyedelt paradicsomot és a többi fűszert. Forraljuk, amíg a paradicsom összeesik, adjunk hozzá kevés vizet és főzzük sűrű mártássá. Tegyük bele a zöldborsót, és ha megpuhult, a negyedekre vágott, előzőleg keményre főzött tojásokat. Forrósítsuk össze. Párolt basmati rizzsel vagy csapati kenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)