Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőszekrényben pihentessük néhány órát.
Keressünk két azonos szájméretű fazekat, az alulra kerülő fazékba töltsünk ... tovább
Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát ... tovább
A kockára vágott szalonnán a felvagdalt hagymát megpirítom, majd a felkockázott marhahúst rádobom és fehéredésig sütöm. Hozzákeverem a lereszelt répákat, a paradicsompürét és a fűszereket, nagy lángon kevergetve a zöldségek ... tovább
A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A ... tovább
A lehártyázott karajt felszeleteljük és széleit bevagdossuk, majd fólia alatt, vékonyra kiklopfoljuk. A sonkát ledaráljuk és a tejföllel sűrű masszává keverjük. A hússzeletek közepére evőkanálnyi sonkapépet teszünk és két ... tovább
A majdnem puhára, előfőzött pacalt csíkokra vágjuk és a keskeny hasábokra vágott zöldségekkel főzni kezdjük, ha a zöldségek megpuhultak, a finomra vágott hagymát az olajon sárgára pirítjuk, meghintjük a liszttel és barnára ... tovább
A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük ... tovább
A zsemlét beáztatjuk a sörbe. A felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd átsütjük rajta, a sózott, borsozott csirkecombokat. A húsalaplét részletekben hozzáöntve, fedő alatt, puhára pároljuk. A puha ... tovább
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi ... tovább
A cukrokat, a lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A mazsola kivételével, a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Végül a mazsolát is beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe ... tovább