Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Topfa Feingeback

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Kemence, Csőben sült, Édes, Meleg, Hideg, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
6 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
7 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 teáskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukrokat, a lisztet, a sót és a sütőport összeszitáljuk. A mazsola kivételével, a többi hozzávalóval jól elkeverjük. Végül a mazsolát is beleforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ha nagyon pirulna a teteje, papírral letakarva, fél órát sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Frissen, langyosan habos kakaóval, reggelire hideg tejjel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)