Prágai pácolt virsli azaz utopenec
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 kg
bőrös virsli |
265 |
6.8 |
23.4 |
4.7 |
0 |
0 |
3 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
5 db
babérlevél |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
ecet |
4 |
0.4 |
0 |
0.6 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát tegyünk.
Vizet forralunk és beledobjuk a többi hozzávalót, kóstoljuk meg, hogy ízlésünk szerint való-e? Lehet kicsit erősebb az íze, mert a virsli beissza, majd azon forrón az üvegbe öntjük, mindenképpen lepje el a virsliket.
2 napig hagyjuk állni.
Fehér és barnakenyérrel, vajjal és sörrel tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)