Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Prágai pácolt virsli azaz utopenec

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Sörözés, borozás, Hidegkonyhai készítmények, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 kg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
3 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 dl ecet 4 0.4 0 0.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát tegyünk.
Vizet forralunk és beledobjuk a többi hozzávalót, kóstoljuk meg, hogy ízlésünk szerint való-e? Lehet kicsit erősebb az íze, mert a virsli beissza, majd azon forrón az üvegbe öntjük, mindenképpen lepje el a virsliket.
2 napig hagyjuk állni.
Fehér és barnakenyérrel, vajjal és sörrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)