Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Knédli gőzön főzve

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Tésztafélék, Főétel mellé, Hétvégi ebéd
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
25 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
25 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőszekrényben pihentessük néhány órát.
Keressünk két azonos szájméretű fazekat, az alulra kerülő fazékba töltsünk háromnegyedig vizet és a szájára kössünk gézkendőt, majd formáljunk olajos kézzel tojásnyi gombócokat a tésztából, amikor a víz már erősen forr, tegyük a vászonra a tésztagolyókat, csak annyit amennyi kényelmesen elfér, mert megnőnek. Fedjük le a másik fazékkal és hagyjuk 20 percig gőzölődni. Ne emelgessük a fedő fazekat, mert összeesik a tészta. A főzési idő végén szúrjunk fogpiszkálót az egyik gombócba, ha nem tapad rá tésztamassza, a gombóc kész.

Zsemlegombóc helyett adható.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)