Tarhonya
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kávéskanál
fűszerpaprika |
342 |
13 |
4 |
63 |
0 |
0 |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
40 dkg
tarhonya |
392 |
15 |
3.4 |
72.9 |
3.2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felforrósított olajon, nem túl erős tűzön, addig pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Gondosan végezzük a pirítást, folyamatosan kevergetve, a tarhonya állaga akkor lesz megfelelő, hogy minden szem belül is átpiruljon, de ne égjen le. Ha nem így teszünk a tarhonyánk nem lesz pergős, hanem egy nyákos massza csupán. Ekkor a tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal annyi forró, sós vizet öntünk rá, mint a tarhonya térfogatának a kétszerese. Egy előre megtisztított vöröshagymát dugunk a tészta közepébe, ezt párolás után kidobjuk. Ízlésünk szerint borsozzuk.
Lassú tűzön készre pároljuk. Mire a tarhonya elfövi a levét elkészült. A párolást végezhetjük sütőben vagy vastagfalú edényben a tűzhelyen, úgy hogy ha a tarhonya tetején már nem látszik víz, a lángot lekapcsoljuk és a fedő meg az edény közé konyharuhát téve a saját gőzében hagyjuk elkészülni. Tálalás előtt pecsenyevillával fellazítjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)