Knédli gőzön főzve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Gőzölt, Gőzpároló, Sós, Meleg, Tésztafélék, Főétel mellé, Hétvégi ebéd Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőszekrényben pihentessük néhány órát. Keressünk két azonos szájméretű fazekat, az alulra kerülő fazékba töltsünk háromnegyedig vizet és a szájára kössünk gézkendőt, majd formáljunk olajos kézzel tojásnyi gombócokat a tésztából, amikor a víz már erősen forr, tegyük a vászonra a tésztagolyókat, csak annyit amennyi kényelmesen elfér, mert megnőnek. Fedjük le a másik fazékkal és hagyjuk 20 percig gőzölődni. Ne emelgessük a fedő fazekat, mert összeesik a tészta. A főzési idő végén szúrjunk fogpiszkálót az egyik gombócba, ha nem tapad rá tésztamassza, a gombóc kész. Zsemlegombóc helyett adható. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||