Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Paradicsomos fusili

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
60 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomot kis darabokra tépkedjük. A forró olajon párolni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a szárított fűszereket. Addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor beledobjuk a széttépkedett bazsalikomot és még három percig fűzzük. A frissen főtt tésztával összeforgatva tálaljuk.
A tányérján mindenki szórja meg bőségesen parmezánnal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)