Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tejszínes-gombás csicsóka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
60 dkg csicsóka 31 2.4 0.4 4 0 0
15 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben fűszerezzük. Belekeverjük a leszűrt csicsókát, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Tálalás előtt megszórjuk a finomra metélt petrezselyemzölddel.
Szárazabb húsok mellé illő köret, de reszelt sajttal meghintve önmagában is finom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)