Tejszínes-gombás csicsóka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Hétvégi ebéd, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott csicsókát a vajon párolni kezdjük, majd vízzel felöntve puhára főzzük. Közben a félkarikára vágott pórét az olajon megfuttatjuk és a nagyobb darabokra vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Közben fűszerezzük. Belekeverjük a leszűrt csicsókát, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Tálalás előtt megszórjuk a finomra metélt petrezselyemzölddel. Szárazabb húsok mellé illő köret, de reszelt sajttal meghintve önmagában is finom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||