Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás tészta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
50 dkg nagykocka tészta 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt borssal ízesítsük.
A tésztát előírása szerint főzzük ki. A főzővízbe tegyünk egy evőkanál olajat és sót. Amint megfőtt, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.
Tálalhatjuk sósan, borsosan vagy édesen.
Sokan szeretik serpenyőben kissé lepirítva.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)