Káposztás tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Párolt, Főtt, Édes, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt borssal ízesítsük. A tésztát előírása szerint főzzük ki. A főzővízbe tegyünk egy evőkanál olajat és sót. Amint megfőtt, szűrjük le, és keverjük el a káposztával. Tálalhatjuk sósan, borsosan vagy édesen. Sokan szeretik serpenyőben kissé lepirítva. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||