Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pilseni pacalleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 220 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1/2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg pacal 165 15.9 11.2 0 0 100
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majdnem puhára, előfőzött pacalt csíkokra vágjuk és a keskeny hasábokra vágott zöldségekkel főzni kezdjük, ha a zöldségek megpuhultak, a finomra vágott hagymát az olajon sárgára pirítjuk, meghintjük a liszttel és barnára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a pacal levével. Beletesszük a citrom lereszelt héját a levét és a fűszereket, csendesen főzzük egy negyed órát. Beletesszük a pacalt, a zöldségeket és a metéltre vágott sonkát, kiegészítjük a levet másfél liternyire és még öt percig összeforraljuk, ha szükséges utánfűszerezzük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjével és forrón tálaljuk.
A tányéron megtejfölözzük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)