Pilseni pacalleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Slambuc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A majdnem puhára, előfőzött pacalt csíkokra vágjuk és a keskeny hasábokra vágott zöldségekkel főzni kezdjük, ha a zöldségek megpuhultak, a finomra vágott hagymát az olajon sárgára pirítjuk, meghintjük a liszttel és barnára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a pacal levével. Beletesszük a citrom lereszelt héját a levét és a fűszereket, csendesen főzzük egy negyed órát. Beletesszük a pacalt, a zöldségeket és a metéltre vágott sonkát, kiegészítjük a levet másfél liternyire és még öt percig összeforraljuk, ha szükséges utánfűszerezzük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldjével és forrón tálaljuk. A tányéron megtejfölözzük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||