| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 60 dkg lábszár (marha) | 249 | 20 | 18 | 0.6 | 0 | 83 |
| 1 db
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 1 db fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 3 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 csipet köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál majoránna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 |
| 3 dl sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kockára vágott szalonnán a felvagdalt hagymát megpirítom, majd a felkockázott marhahúst rádobom és fehéredésig sütöm. Hozzákeverem a lereszelt répákat, a paradicsompürét és a fűszereket, nagy lángon kevergetve a zöldségek pirulásáig sütöm, majd a sörrel felöntöm. Fedő alatt, takarékon puhára párolom. Ha a leve híg lenne forraljuk be, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.