Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pilseni marharagu

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
60 dkg lábszár (marha) 249 20 18 0.6 0 83
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 csipet köménymag 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
3 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kockára vágott szalonnán a felvagdalt hagymát megpirítom, majd a felkockázott marhahúst rádobom és fehéredésig sütöm. Hozzákeverem a lereszelt répákat, a paradicsompürét és a fűszereket, nagy lángon kevergetve a zöldségek pirulásáig sütöm, majd a sörrel felöntöm. Fedő alatt, takarékon puhára párolom. Ha a leve híg lenne forraljuk be, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.
Burgonyakrokettel vagy knédlivel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)