Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 39 találat

Rizs kínai módra

A rizst többször váltott vízben jól mossuk át. Öntsük megfelelő méretű termoszba, majd öntsük le két csésze forrásban lévő vízzel. Zárjuk le a termosz és hagyjuk állni 40 percig. Se só, se fűszer nem szükséges hozzá, ... tovább

Csirkemell wokban paprikával

A csirkemellfiléket vágjuk ceruzányi csíkokra, majd a zúzott fokhagymával, a szójaszósszal, sóval, borssal ízesítve hagyjuk állni 20 percig. A rizst előírás szerint főzzük meg, ízesíthetjük zöldségekkel, sült tojással. A ... tovább

Csirke zöldbabbal és lime-mal

A csirkemellet kifilézzük és ceruzányi csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd az ötfűszerrel elkevert liszttel elkeverjük. A felesleget leszitáljuk. Adagonként, a felhevített olajban, megpirítjuk és tálba szedjük. A maradék ... tovább

Kesudiós csirke egyszerűen

A felkockázott csirkemellet keverjük el egy evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával, az ecettel és a pirospaprikával. Hagyjuk pihenni 20 percig. Közben egy evőkanál olajon pirítsuk át a felvágott hagymát és répát. Végül keverjük ... tovább

Mézes-csípős csirke

A csirkemellet csíkokra vágom, a reszelt gyömbér, méz, ketchup, , szójaszósz és erős pista keverékkel átforgatom, majd sózom, borsozom. 2 órát állni hagyom. Az olaj felében a csíkokra vágott répát és a félfőre vágott hagymát ... tovább

Édes-csípős csirkeszárny

A csirkeszárnyakat az alaplében, majdnem puhára főzzük, majd kihűtjük. A többi hozzávalóból szószt keverünk, némi főzőlé hozzáadásával. Végül a leszárított szárnyakat beleforgatjuk és bő olajban kisütjük. Előételnek ... tovább

Citromos csirkecomb

A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk ... tovább

Csípős-savanyú kacsaleves maradékból

A maradék kacsasültet kicsontozzuk, majd a bőrét és a csontokat felöntjük a zöldségalaplével, a szójaszósszal, a reszelt gyömbérrel, az apróra vágott hagymafélékkel bezöldségelve és a felkarikázott chilit hozzáadva, bő fél ... tovább

Szecsuáni köröm

A sertéskörmöt felvágatjuk a hentessel. A felhevített olajon a félfőre vágott hagymát, a körmöt jól átsütjük, a zúzott fokhagymát, a felkockázott chilt és a többi hozzávalót belekeverve némi vízzel felöntve főzni kezdjük. ... tovább