Rizs kínai módra
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csésze
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A rizst többször váltott vízben jól mossuk át. Öntsük megfelelő méretű termoszba, majd öntsük le két csésze forrásban lévő vízzel. Zárjuk le a termosz és hagyjuk állni 40 percig. Se só, se fűszer nem szükséges hozzá, hófehér, pálcikával is ehető, kissé tapadós rizst kapunk.
Tökéletes megfelelője a kínai éttermekben kapható, főtt rizsnek. A különböző sült rizsek alapanyaga lehet.
Akár reggel is bekészíthetjük, a vacsorához meleg rizs fogad.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)