Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizs kínai módra

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Meleg, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csésze rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A rizst többször váltott vízben jól mossuk át. Öntsük megfelelő méretű termoszba, majd öntsük le két csésze forrásban lévő vízzel. Zárjuk le a termosz és hagyjuk állni 40 percig. Se só, se fűszer nem szükséges hozzá, hófehér, pálcikával is ehető, kissé tapadós rizst kapunk.
Tökéletes megfelelője a kínai éttermekben kapható, főtt rizsnek. A különböző sült rizsek alapanyaga lehet.
Akár reggel is bekészíthetjük, a vacsorához meleg rizs fogad.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)