prev
  • Gemenci szarvaspörkölt

    00:45
  • Birkatokány kakukkfűmártásban

    01:24
  • Lime torta

    01:20
  • Pirított gríz

    01:07
  • Pacsni

    01:03
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    00:59
  • Kisbojtár reggeli

    00:55
  • Virslis-mogyorós rágcsa

    00:55
  • Kakukkfüves gombaragu

    00:50
  • Szalmaburgonya

    00:46
  • Gemenci szarvaspörkölt

    00:45
  • Birkatokány kakukkfűmártásban

    01:24
  • Lime torta

    01:20
  • Pirított gríz

    01:07
  • Pacsni

    01:03
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    00:59
  • Kisbojtár reggeli

    00:55
  • Virslis-mogyorós rágcsa

    00:55
  • Kakukkfüves gombaragu

    00:50
  • Szalmaburgonya

    00:46
  • Gemenci szarvaspörkölt

    00:45
  • Birkatokány kakukkfűmártásban

    01:24
  • Lime torta

    01:20
  • Pirított gríz

    01:07
  • Pacsni

    01:03
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    00:59
  • Kisbojtár reggeli

    00:55
  • Virslis-mogyorós rágcsa

    00:55
  • Kakukkfüves gombaragu

    00:50
  • Szalmaburgonya

    00:46
  • Gemenci szarvaspörkölt

    00:45
  • Birkatokány kakukkfűmártásban

    01:24
  • Lime torta

    01:20
  • Pirított gríz

    01:07
  • Pacsni

    01:03
  • Mézes-mustáros szűzpecsenye

    00:59
  • Kisbojtár reggeli

    00:55
  • Virslis-mogyorós rágcsa

    00:55
  • Kakukkfüves gombaragu

    00:50
  • Szalmaburgonya

    00:46
  • Gemenci szarvaspörkölt

    00:45
Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Karikaburgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Szilveszter, Bálint nap, Márton nap, Húsvét, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított burgonyát fél centis karikára vágjuk, majd sós vízben félpuhára főzzük. hagyjuk kihűlni, majd a liszttel megszórva, átforgatjuk. Kis adagokban, a 180 fokra hevített olajban, aranybarnára sütjük.
A felesleges olajat lecsepegtetve tálaljuk. Csak a tányéron sózzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)