Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Burgonyakrokett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
6 dkg rétesliszt 349 9.4 1 73.4 7.2 0
3 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk és zsemlemorzsában meghempergetve, középforró olajban, aranybarnára sütjük.
Önmagában sajttal megszórva is tálalhatjuk, így a gyerekek kedvence némi ketchuppal, de igazából mártásos húsok, szaftos vadak mellé való köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)