Burgonyakrokett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Főtt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, sós vízben, héjában megfőzzük. Még melegen megtisztítjuk és áttörjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a lisztet, a tojássárgáját és a szerecsendiót. Ízlés szerint sózzuk, majd ujjnyi vastag rudakká alakítjuk. Tetszés szerinti hosszúságúra vágjuk és zsemlemorzsában meghempergetve, középforró olajban, aranybarnára sütjük. Önmagában sajttal megszórva is tálalhatjuk, így a gyerekek kedvence némi ketchuppal, de igazából mártásos húsok, szaftos vadak mellé való köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||