Tojásos sült rizs
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 2 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 csokor				
		újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 4 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 40 dkg				
		rizs | 352 | 8 | 0.3 | 77.5 | 1.4 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felvert tojásokból a felhevített olajon, két részletben vékony rántottát sütünk, de ne szárítsuk ki. Az újhagymát zöldjével együtt vékony szeletekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben vagy wokban a rizst, az apróra vagdalt rántottát és az újhagymát dobva-rázva összesütjük, de ne pirítsuk meg, csak legyen forró.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)