Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mákos galuska (sós köret)

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4-6 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
80 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 evőkanál mák 537 20.5 38.2 23.9 10 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát, héjában, sós vízben megfőzzük, megtisztítjuk és összetörjük. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tojássárgáját és sóval, borssal ízesítve, annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe, kanállal galuskákat szaggatunk, de formázhatjuk úgy is, mint a nudlit, majd kifőzzük. Olvasztott vajba szedjük, majd a darált mákkal meghintve, elkeverjük.
Szaftos, mártásos húsok mellé kínáljuk.



Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)