Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Túrós spenótgaluska

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt tészták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Tészták, Főétel előtt, Főétel mellé, Tizórai gyerekeknek , Koleszban főztük, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vaj-olaj keveréken a reszelt fokhagymát és a spenótot átpároljuk. Belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojással elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalhatjuk önmagában, parmezán jellegű sajttal megszórva, vagy bárány, csirke vagy szárazabb sertéshús mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)