Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 3454 találat

Pirított hagymás sertéshús

A húst vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Megszórjuk a keményítővel és átkeverjük. A wokot felhevítjük, ha forró beleöntjük az olajat és, ha füstöl, rádobjuk a húst, kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb ... tovább

Paradicsomos-sajtos

5-7 fej cikkekre vágott paradicsomot jénai edényben alufólia alatt megpárolok. Amikor a paradicsomok már puhák, annyi krémsajtot teszek rá ami befedi őket. Ízlés szerint sózom, bazsalikomot szórok rá. Plussz ráteszek vagy két ... tovább

Hagymás burgonyakrémleves

Mindkét hagyma közepéből kivágunk egy-egy karikát és félretesszük A vajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd rászórunk két evőkanál lisztet, elkeverjük és hozzáadjuk a liternyi alaplevet. Felforraljuk és ... tovább

Töltött gombafejek

A gombafejek tönkjét kitörjük, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a tönkdarabkákat, amikor összeesett, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a fűszereket, és folyamatos keverés ... tovább

Túrós sárgabaracktorta

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben ... tovább

Grillezett, töltött karaj spárgával

A karajt a csonttal együtt felszeleteljük. Zsebet vágunk a húsba, amibe bele tudjuk tölteni az apróra vágott sajtot, kolbászt és a sonkát, a nyílás fogpiszkálóval megtűzzük. A sajt kerüljön legbelülre, mert sütés közben olvad ... tovább

Sertésnyelv mazsolás, kapribogyós paradicsommártásban

A nyelvet kuktába tesszük. Mellédobunk egy fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, a babérlevelet, felöntjük a borral és kevés vízzel, majd sóval, borssal ízesítve, 25 percig főzzük, a sípolástól számítva. Közeben az olajon ... tovább

Bodzabogyóbor

A bodzabogyó súlya leszárazva értendő. A bodzát megmossuk és leszárazzuk, lehetőleg gumikesztyűben tegyük. Nagy lábasban a fűszerekkel és a vízzel, 1 óra hosszat, csendesen főzzük. Ha kihűlt szitán áttörjük és a cukrot és az ... tovább

Ribizlibor

A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd lecsepegtetjük és kipréseljük. Az így kapott levet lemérjük és ehhez literenként 58 dkg cukrot és 1. 9 liter vizet számolunk. A vizet felmelegítjük kb 50 ... tovább

Meggybor

Meggybor készítésére bármilyen érett, hibátlan meggy alkalmas, de egy része jó ha cigánymeggy, mert gyönyörű színt ad, majd italunknak. A meggyet megmossuk, átválogatjuk és leszárazzuk. Magas falú műanyag edénybe tesszük és ... tovább