Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ribizlibor

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 0 perc
Munkaidő: 0 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Alkoholos italok 
Cimkék: Italok, Gyümölcsök, Alkoholos
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
igény szerint ribizli 33 0.6 1.2 7 6.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tisztított ribizlit szárral együtt ledaráljuk, 48 órát pihentetjük, majd lecsepegtetjük és kipréseljük.
Az így kapott levet lemérjük és ehhez literenként 58 dkg cukrot és 1. 9 liter vizet számolunk. A vizet felmelegítjük kb 50 fokosra és a megmaradt szárazanyagra öntjük és többször átkeverve 1 napig állni hagyjuk. A törkölyt ismét leszűrjük és kipréseljük, majd a két levet összekeverjük és a cukor harmadát kevergetve feloldjuk benne. Kotyogó alatt erjedni hagyjuk, a második harmadot a zajos erjedés csillapultával, majd a harmadik részt, 6-8 nap múlva adjuk hozzá.
Kotyogó használatával, a levegőt kizárjuk, mert amíg csekély alkohol tartalmú a bor hajlamos az ecetesedésre. Kb egy hónap múlva fejthető, majd palackozható

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)