| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1,5 kg csiperke gomba | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 1.9 | 0 |
| 4 csokor újhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 1 evőkanál margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 dl tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 |
| 1 evőkanál száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 2 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál fehérbors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| fél kávéskanál szerecsendió | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| igény szerint parmezán sajt | 375 | 22.6 | 29.7 | 1.6 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A gombafejek tönkjét kitörjük, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a tönkdarabkákat, amikor összeesett, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a fűszereket, és folyamatos keverés mellett 10-15 percig főzzük. A gombafejeket sós forró vízben néhány percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük, tepsibe tesszük és óvatosan megtöltjük őket a masszával. A tetejükre szeletke bacont és reszelt sajtot teszünk. Közvetlenül a fogyasztás előtt 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.