Pirított hagymás sertéshús
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
60 dkg
sertéscomb |
160 |
17.5 |
23.9 |
0.3 |
0 |
70 |
4 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
2 evőkanál
étkezési keményítő |
344 |
0.5 |
0 |
86 |
0 |
0 |
4 evőkanál
szójaszósz |
66 |
10.5 |
0.1 |
5.6 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
6 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A húst vékony szeletekre vágjuk és felcsíkozzuk. Megszórjuk a keményítővel és átkeverjük. A wokot felhevítjük, ha forró beleöntjük az olajat és, ha füstöl, rádobjuk a húst, kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott hagymát, de csak addig süssük, amíg a hagyma még roppanós marad. Megborsozzuk, ráöntjük a szójaszószt, szükség esetén egy-két evőkannál vizet, csipetnyi Na-glutamáttal ízesítjük és összeforraljuk. Korianderzölddel megszórva tálaljuk.
Párolt rizzsel adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)