Túrós sárgabaracktorta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csomag
mélyhűtött levelestészta |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 kávéskanál
citromhéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 evőkanál
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
1 csomag
vaníliás cukor |
400 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
75 dkg
tehéntúró (félzsíros) |
62 |
3.2 |
3.3 |
4.8 |
0 |
0 |
5 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
6 dkg
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
25 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 evőkanál
mazsola |
287 |
2.4 |
0 |
65 |
5.4 |
0 |
40 dkg
sárgabarack |
49 |
0.9 |
0.1 |
10.2 |
2 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük, majd lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjunk vele bélelni egy peremes tortaformát. A tésztára sütőpapírt teszünk és megszórjuk szárazbabbal, előmelegített sütőben 175 fokon negyed órát sütjük. A túrót elkeverjük a tejföllel, a puha vajjal, a cukor felével, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, a darával és a tojások sárgájával. Jól összekeverjük, majd a maradék cukorral és csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. A megsült tésztából kivesszük a babot és a sütőpapírt és megtöltjük a túrókrémmel. A tetejére rakosgatjuk a félbevágott barackokat és a sütőbe visszatéve 20-25 percig tovább sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük és szeletekre vágva tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)