Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Málnás omlett

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Töltött, Csőben sült, Édes, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat és ezzel is jól kikeverjük. Részletekben, felváltva beleforgatjuk a liszt-keményítő keveréket és a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, úgy centi vastagon. Előmelegített, 175 fokos sütőben, 8 perc alatt megsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd vékonyan megkenjük a porcukorral és vaníliás cukorral habbá vert tejszínnel. a tésztát kettévágjuk és az egyik felét sűrűn kirakjuk málnával, majd a másik felét ráborítjuk.
Porcukorral meghintve, kockára vágva azonnal tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)