Az egész tojás és a lekvár kivételével, a hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk. Hűtőben fél órát pihentetjük, majd kétharmad-egyharmad arányban elosztjuk. A nagyobbik rész kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tepsit, ... tovább
A túró harmadát összegyúrjuk a margarinnal és a liszttel, majd kettéosztva fél órát pihentetjük. Az egyik cipót tepsi méretűre kinyújtjuk és kekszmorzsával meghintjük. A maradék túrót simára keverjük 3 tojás sárgájával, a ... tovább
A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral és a csipet sóval, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. A felvert tojással és a tejföllel rugalmas tésztává gyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk, hogy a vaj ne olvadjon meg. A tésztacipót fóliába ... tovább
A túrót áttörjük, tálba téve a lisztet, 1 tojást és csipetnyi sót hozzáadva összegyúrjuk. Nagy fazékban sós vizet forralunk. Az összegyúrt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és ujjnyi vastag, 4-5 cm hosszúságú metéltre ... tovább
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk a vajjal. A langyos tejben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztává állítjuk össze és 3 db cipót formálunk ... tovább
A sajtot szorosan folpackba csomagoljuk, majd kb. 60 fokos vízbe tesszük, időnként ellenőrizve a víz hőfokát, 20 percig benne hagyjuk. A megpuhult sajtot két folpack között késfoknyira kinyújtjuk. A tojásokat keményre főzzük és ... tovább
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és belegyúrjuk a morzsalékos tésztába a megreszelt sajtok felével. A tojásfehérjét habnak felverjük, rákenjük a ... tovább
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb edénybe szitáljuk. A felfutott élesztőt ráöntjük és összekeverjük, majd a cukrot a vajjal és a tojássárgával jól kikeverjük, végül a tejszínt is hozzáadjuk. ... tovább
A megszitált, meglangyosított lisztet mély tálba helyezzük és a közepébe kis mélyedést vájunk. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben elkeverjük, beleöntjük a mélyedésbe és kevés lisztet keverünk hozzá. Ezután letakarjuk ... tovább
A tojássárgájákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót és két evőkanál vizet. ... tovább