Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtos rágcsa

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Szilveszter, Csőben sült, Sós, Tésztafélék, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
20 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgáját és belegyúrjuk a morzsalékos tésztába a megreszelt sajtok felével. A tojásfehérjét habnak felverjük, rákenjük a centi vastagra nyújtott tésztára, majd rászórjuk a reszelt sajt másik felét, 1 órát állni hagyjuk, majd derelyevágóval csíkokra vágva előmelegített, 200 fokos sütőben, mintegy 10 perc alatt megsütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)