A tojássárgáját elkeverjük 10 evőkanál vízzel a cukorral, és az olajjal majd hozzádolgozzuk a sütőporra, a csipet sóval és a kakaóval összeszitált lisztet. A masszát nagy gáztepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. ... tovább
A finomra vágott hagymát és fűszereket, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük. A borral hígítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. Lehűtve tálaljuk, sült vagy pirított húsok mellé tálaljuk. ... tovább
A felhevített olajon a felkarikázott pórét, a felcsíkozott gombát és a lereszelt zellert átpároljuk. Felöntjük az alaplével, beledobjuk a felkockázott chilit, beleöntjük a szójaszószt és összeforraljuk, végül hozzákeverjük a ... tovább
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. az apróra szelt lapockát fehéredésig sütjük rajta, majd a reszelt zöldségekkel elkeverjük és azokkal is összesütjük. Felöntjük a borral, majd ha a leve elforrt, 1 liter ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel ... tovább
A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt ... tovább
A meghámozott céklát, két liter vízben főzzük puhára, közben a sóval, borssal és a cukorral ízesítjük. Levét félretesszük. A zöldhagymát vágjuk vékony karikára, az uborkát meghámozva reszeljük le. Kevés sóval forgassuk át ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a bőréből kifejtett kolbászhúst is átsütjük benne. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sajtot. Ha elolvadt hozzáforgatjuk, az előírás szerint ... tovább
A joghurtot textil kendőbe öntjük és két órát hagyjuk csepegni. Ezután az olajjal, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és kicsavart levével elkeverjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomot ... tovább
A húsokat, a kolbász kivételével, a borssal, a babérlevéllel és a hagymával, 3 liter vízzel főzzük, csendes tűzön, két órát. A levet szűrjük le, majd a húsokat csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra.
A vajon pároljuk át a ... tovább