Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sajtal sült rántott szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Buli, Bundázott , Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
5 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
igény szerint tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket. A tetejét bőven megszórjuk a reszelt sajttal. Grill alatt vagy forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul. Sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Ideális vendégváró étel, csak a sajttal kell frissen sütni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)