| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 5 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 5 dkg ementáli sajt | 267 | 27.8 | 16.3 | 1.9 | 0 | 38 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| igény szerint tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| igény szerint zsemlemorzsa | 344 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 4.2 | 0 |
| 60 dkg
sertéscomb |
160 | 17.5 | 23.9 | 0.3 | 0 | 70 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A középvastag szeletekre vágott húst gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintve a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő olajban megsütjük. A felesleges olajat lecsepegtetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a szeleteket. A tetejét bőven megszórjuk a reszelt sajttal. Grill alatt vagy forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt enyhén megpirul. Sült burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.