Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Amerikai oldalas, te is ragadszkodni fogsz hozzá

Nyomtatóbarát változat!
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 szál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 kg oldalas  429 12 42 0.3 0 72
1.5 fej fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dl ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
10 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál bors 0 0 0 0 0 0
20 szem feketebors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom és a narancs héját fazékba reszeljük. Beledobjuk, az egy fej, keresztben, félbe vágott fokhagymát, a szemes borsot és a szárított fűszereket. A 3-4 csontnyi darabokra vágott oldalast is az edénybe tesszük, majd leöntjük, annyi vízzel, amennyi ellepi. Lassú tűzön kb. egy órát főzzük. Ha a bordacsont kihúzható, a hús elkészült. A húsdarabokat hagyjuk kihűlni. Amíg hűl, a ketchupot, a citrusok kicsavart levét, a mézet, a Worcestershire szószt és a félretett, zúzott fokhagymát, és az őrölt borsot keverjük mártássá. A mártással kenjük be vastagon a húsokat és hagyjuk kissé rádermedni. Tegyük az oldalast sütőpapírral bélelt tepsibe, 180 fokos sütőben vagy alutálcán, grillrácsra dobva süssük, fóliával betakarva vagy rátett grillfedővel 20 percig. Majd a fedőt félretéve, 20 perc alatt a fóliát vagy a tetőt levéve, pirítsuk barnára.
Salátával és ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)